Benieuwd hoe het is om voor DELA te werken? En wat ons werk zo leuk, bijzonder en uitdagend maakt? Je lees het hier.
Persoonlijk verhaal
Uitvaartverzorging

Uitvaartverzorger Sander Spanbroek over zijn werk

Werken in de uitvaartbranche komt steeds meer in trek bij de jongere generatie. Onze coöperatie verwelkomt dan ook steeds vaker jonge nieuwe collega’s. Waarom kiezen zij zo bewust voor dit bijzondere vak? We spreken uitvaartverzorger Sander Spanbroek (37) over zijn werk.

Persoonlijk verhaal
Traineeship

Camille de Regt over het traineeship bij DELA

Op aanraden van een vriendin meldt Camille (24) zich in de zomer aan voor een traineeship bij Ormit Talent. Na een uitvoerige selectieprocedure is ze de gelukkige en realiseert ze de komende twee jaar drie opdrachten binnen coöperatie DELA. We volgen haar de komende jaren in haar proces. In september trapte ze af bij DELA Duitsland: ‘Heel leuk om zo de Duitse cultuur te leren kennen!’

Persoonlijk verhaal
Uitvaartverzorging

Uitvaartverzorger Fardau over ruimte en tijd maken voor de kleinste details

Haar achtergrond lag in marketing, communicatie en evenementen. Later volgde ze haar hart en begon ze een bedrijf in visagie, kwam zo in contact met het opmaken van overledenen en nu is Fardau Blom (41) sinds vorig jaar uitvaartverzorger binnen onze coöperatie. ‘In deze baan komt alles voor mij samen: het organiseren, het aanvoelen van mensen en iets extra’s kunnen doen.'

Persoonlijk verhaal
Uitvaartverzorging

Uitvaartverzorger Regi van Schijndel over de betrokkenheid binnen DELA

Regi van Schijndel (34) werkt als uitvaartverzorger in de regio Eindhoven. Alleen vanaf februari 2023 een halfjaartje niet, omdat ze een sabbatical opneemt, zodat ze op reis kan met haar man en hun dochter van bijna vier jaar. 'Nu kan het nog, omdat ze niet leerplichtig is. En door mijn werk in deze branche besef ik ook hoe belangrijk het is om niet te wachten als je iets heel graag wilt. Gelukkig is daar bij DELA alle ruimte voor.'

Werken bij DELA
Ontwikkelen

Coöperatie DELA uitgeroepen tot Worldclass Workplace

Coöperatie DELA is onlangs uitgeroepen tot Worldclass Workplace winnaar in de branche Verzekeringen. Het is het eerste jaar dat DELA deelneemt aan het grootschalig onderzoek naar goed werkgeverschap, uitgevoerd door Effectory. HR Innovatieadviseur Bas van Gemert over het medewerkeronderzoek en het belang van tevreden medewerkers voor een excellente dienstverlening richting alle leden en hun families.

Werken bij DELA
Ontwikkelen

Blijven ontwikkelen binnen DELA

Ze is ambitieus en houdt van pionieren. Niet zo gek dat Linda Hooijer (44) in 2020 - in coronatijd – startte als teammanager van het crematorium en uitvaartcentrum in Nijmegen. Medio 2023 opent een geheel nieuw crematorium met uitvaartcentrum haar deuren in Bemmel. Linda groeit door naar locatiemanager van deze gloednieuwe locatie. ‘Ik kan niet wachten en ben dankbaar voor deze nieuwe uitdaging, waar gastvrijheid een grote rol gaat spelen.’

Werken bij DELA
Klantcontactcentrum

Persoonlijk verhaal Ilana de Klerk medewerker klantcontactcentrum

Sinds 1 oktober heeft ze een vaste aanstelling binnen coöperatie DELA. Ze werkt binnen de afdeling Claims, onderdeel van het Klantencontactcentrum. Een half jaar na haar eerste werkdag weet ze dat ze hier op haar plek zit. Een veilige werkomgeving, waar ze volledig zichzelf kan zijn. ‘Dit is mijn eerste kantoorbaan, maar al tijdens mijn sollicitatiegesprek werd ik aangenomen omdat ik volledig mezelf was. Op zo’n plek wil ik werken. Waar het divers is en menselijk.’

Uitvaartverzorging
Werken bij DELA

Ondernemerschap binnen DELA

Voor het bijzondere project Van Dom tot steengoed combineerden Silvia Müller (locatiemanager van uitvaartcentrum Domstede) en Arno Koppens (uitvaartadviseur) hun passie voor het vak. Het resultaat? Twee bijzondere nieuwe ornamenten voor Domstede, gemaakt uit resten van de oude Domtoren. Het is een prachtig voorbeeld van de betrokken, integere en ondernemende manier waarop we bij DELA (samen)werken. En waarmee we zorg dragen voor huidige en toekomstige generaties.

Werken bij DELA

Marius Hoogeveen over Young DELA

Hij wilde graag de ‘jongeren’ binnen DELA met elkaar verbinden, op sociaal en professioneel gebied. Daarom startte Marius Hoogeveen (30) een paar jaar geleden het initiatief Young DELA, samen met collega Lisan Kroot. “We zijn veel meer dan een borrelclub en proberen een mooie balans te vinden in het type activiteiten dat we organiseren.” Marius is sinds twee jaar projectmanager bij het klantcontactcentrum DELA. Daarvoor werkte hij als trainee op verschillende afdelingen van onze organisatie. “De gemiddelde leeftijd hier was 48 jaar. Heel leuk en leerzaam, maar ik had ook wel behoefte aan leeftijdsgenoten om me heen. Zo is het idee ontstaan voor Young DELA.”

Persoonlijk verhaal
Finance, control en Tax

Demi van Keulen over haar werk als Financieel Administratief Medewerker

Ze was pas 22 toen ze haar werkende leven startte binnen coöperatie DELA. Tijdens het afstudeerproject van haar hbo-studie Bedrijfseconomie doet Demi van Keulen (25) onderzoek naar integrated reporting binnen DELA. ‘Nooit gedacht dat ik ooit in de uitvaartwereld zou gaan werken, maar ik voel me als een vis in het water.’ Als Financieel Administratief Medewerker is ze dagelijks met haar vakgebied Finance bezig, maar kan ze ook daadwerkelijk iets betekenen voor nabestaanden.

Werken bij DELA
Verzorging

Suus Minkman is de jongste in Nederland die overleden mensen opmaakt

Werken met dode mensen, is dat niet eng? Die vraag krijgt onze collega Suus Minkman (19) vaak, vertelt ze bij Omroep West. De omroep maakte een uitgebreide reportage over werk als verzorger van overledenen binnen onze coöperatie. Vanaf haar 18e is ze bezig met het verzorgen van overledenen en het opbaren.

Innovatie
IT

Projectmanager Geoffrey over de integratie van Yarden IT

Sinds deze zomer hoort Yarden bij DELA. Een overname waarmee wij de leden van Yarden de zekerheid en continuïteit van onze coöperatie kunnen bieden. Maar ook een overname die niet over een nacht ijs gaat. Het echte werk begint tenslotte pas nadat de handtekeningen zijn gezet. Denk in deze tijden van verregaande digitalisering alleen al aan de integratie van IT. Wat komt daar zoal bij kijken? Hoe behoud je het overzicht tijdens zo’n grootscheeps traject? En: hoe staat het ervoor?

Persoonlijk verhaal
Traineeship

Wouter Rietveld over zijn Traineeship bij DELA

Acht maanden lang werkte hij voor coöperatie DELA. Wouter Rietveld (27) rondde onlangs zijn tweejarig traineeshiptraject af bij Ormit. Meerdere opdrachten in twee jaar bij uiteenlopende organisaties, waaronder DELA en ASML. Wat leerde deze young professional afgelopen maanden van en bij DELA? Over een ding is hij heel duidelijk; 'de Brabantse gezelligheid van mijn collega’s had ik niet willen missen', aldus Wouter

Persoonlijk verhaal
Werken bij DELA

Persoonlijk verhaal: Jasper van Beers

Jasper van Beers werkt sinds 2017 als recruiter binnen coöperatie DELA. Na een universitaire opleiding Marketing koos de 31-jarige na Rabobank en Welten voor DELA als werkgever. Iets wat Jasper enorm intrigeert is het menselijk brein bij het maken van beslissingen. Het maken van echte verbinding met mensen en het achterhalen van wat hen drijft in hun keuzes, vindt hij het mooiste wat er is.

Innovatie
IT

Ilja Nelen over zijn werk als test engineer bij DELA

Informatietechnologie is binnen DELA het snelst groeiende vakgebied. Als innoverende verzekeraar en uitvaartorganisatie zetten we dan ook vol in op hoogstaande IT. Daarbij gaat de ontwikkeling van software hand in hand met het testen daarvan. En voor dit mensenwerk zijn we structureel op zoek naar nieuwe test engineers, zoals wij ze noemen.

Lecture
Inspiratiesessie

DELA Lecture: High Performance

Hoe worden mensen, teams en organisaties nog succesvoller? In deze vermakelijke, fascinerende en misschien ook wel confronterende lecture deelt Paul praktische en creatieve ideeën om meer initiatief te nemen en de lat aanzienlijk hoger te leggen. Gebaseerd op diepgaande kennis en uitgebreide ervaring in de praktische zakelijke toepassingen van gedragspsychologie, neurowetenschappen en vooral gezond verstand.

Persoonlijk verhaal
Werken bij DELA

‘Sta zelf aan het roer van je carrière’

Collega Kee startte als teammanager Backoffice binnen DELA, om niet lang daarna de verzekeringskant van de coöperatie te verwisselen voor de sector Uitvaartdiensten. Kee Ceelen: ‘Ik had nooit gedacht aan een leidinggevende functie binnen een crematorium, maar na een dag meelopen was ik verkocht.’ Inmiddels heeft Kee leiding gegeven aan twee crematoria in Tiel en Uden en onlangs startte deze moeder van vier in haar nieuwe rol als adviseur Arbo en Gezondheid in Eindhoven.

Werken bij DELA
Traineeship

Leadership programma bij DELA

In dit unieke traineeship ga je binnen DELA aan de slag met opdrachten op diverse gebieden. Er liggen voldoende kansen en mogelijkheid om echt impact te maken.

Lecture
Inspiratiesessie

DELA Hospitality Inspiratiesessie

Wat is gastvrijheid? Is gastvrijheid te meten? En kun je gastvrijheidsbeleving beïnvloeden? Tijdens deze informele inspiratiesessie geeft Sander Allegro aan de hand van spraakmakende voorbeelden inzicht in onze manier van oordelen wat betreft gastvrijheid.

Lecture
Inspiratiesessie

DELA Lecture: Brainpower

We leven in een snel veranderende omgeving met steeds complexere vraagstukken, waarbij kennis tegenwoordig overal is. Maar hoe gebruik je deze kennis om innovatieve ideeën te creëren of om problemen op te lossen? Tijdens de interactieve lecture “Brainpower” gaat Daphne Feller je leren hoe je door wetenschappelijke en praktische technieken - die zijn afgeleid van hersenonderzoek, organisatiepsychologie en hartintelligentie – jouw (creatief) denkvermogen en prestatievermogen kunt optimaliseren.

Bijbaan
Werken bij DELA

Julia (19) en Frederiek (24) werken in de uitvaartbranche

Werken in de uitvaartbranche is misschien niet de baan waar je als negentienjarige direct aan denkt. Onze collega's Julia en Frederiek vertellen waarom zij juist wel voor de uitvaartbranche hebben gekozen.

Persoonlijk verhaal
IT

Lisa Dekker, test engineer, over haar werk bij DELA

DELA heeft een grote IT-afdeling, met ruim 150 mensen. Uiteraard onderverdeeld in diverse teams, met professioneels in verschillende takken van sport. Lisa Dekker (28) is een van onze test engineers, die ervoor zorgen dat DELA een vertrouwde IT-partner is voor klanten en collega’s.

Werken bij DELA

Een veilige werkplek voor elke medewerker

28 april is door de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) uitgeroepen als jaarlijkse 'Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk'. Deze internationale dag focust op de preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten. We gaan in gesprek met Sanne Vervoort. In haar werk als adviseur arbo en gezondheid binnen onze coöperatie krijgt ze hier dagelijks mee te maken.

Werken bij DELA

‘Een overledene heeft geen privacy. Gek hè’.

De ‘Europese dag van de privacy’ grijpen we aan om stil te staan bij de manier waarop DELA omgaat met (het beschermen) van persoonsgegevens. DELA hecht grote waarde aan de bescherming van uw privacy. Wat betekent dat voor onze leden? Welke gedachte zit er achter ons privacy statement?

Persoonlijk verhaal
Bijbaan

Frederiek (24) verruilde de horeca voor het crematorium

As fijnmalen, rouwbezoeken verzorgen, assisteren tijdens de dienst: werkte ze een jaar geleden nog in de horeca, nu heeft Frederiek van der Heide haar roeping gevonden in de uitvaartbranche. De coronapandemie leidde de Tielse naar crematorium De Linge. Of de bar en het bier niet lonken? ,,Nee, ik blijf hier.

Werken bij DELA

Roos Fleuren, directeur HR over het nieuwe arbeidsvoorwaardenpakket van DELA

“Keuzevrijheid is de rode draad”. DELA heeft vanaf 1 januari 2022 een nieuw arbeidsvoorwaardenpakket. Een pakket dat helemaal bij de tijd is, robuust en toekomstbesteding. Op sommige vlakken misschien zelfs zijn tijd vooruit. Roos Fleuren, onze directeur HR, kan hier alles over vertellen.

Innovatie
IT

Longread: Software die nabestaanden meer keuzevrijheid geeft.

Het ontwikkelen van een eigen drukwerktool was een grote wens, en later bleek een flinke klus. Voor onze IT-mensen, maar ook voor onze uitvaartverzorgers.