Benieuwd hoe het is om voor DELA te werken? En wat ons werk zo leuk, bijzonder en uitdagend maakt? Je lees het hier.
Verzorging
Werken bij DELA

Suus Minkman is de jongste in Nederland die overleden mensen opmaakt

Werken met dode mensen, is dat niet eng? Die vraag krijgt onze collega Suus Minkman (19) vaak, vertelt ze bij Omroep West. De omroep maakte een uitgebreide reportage over werk als verzorger van overledenen binnen onze coöperatie. Vanaf haar 18e is ze bezig met het verzorgen van overledenen en het opbaren.

Innovatie
IT

Projectmanager Geoffrey over de integratie van Yarden IT

Sinds deze zomer hoort Yarden bij DELA. Een overname waarmee wij de leden van Yarden de zekerheid en continuïteit van onze coöperatie kunnen bieden. Maar ook een overname die niet over een nacht ijs gaat. Het echte werk begint tenslotte pas nadat de handtekeningen zijn gezet. Denk in deze tijden van verregaande digitalisering alleen al aan de integratie van IT. Wat komt daar zoal bij kijken? Hoe behoud je het overzicht tijdens zo’n grootscheeps traject? En: hoe staat het ervoor?

Persoonlijk verhaal
Traineeship

Wouter Rietveld over zijn Traineeship bij DELA

Acht maanden lang werkte hij voor coöperatie DELA. Wouter Rietveld (27) rondde onlangs zijn tweejarig traineeshiptraject af bij Ormit. Meerdere opdrachten in twee jaar bij uiteenlopende organisaties, waaronder DELA en ASML. Wat leerde deze young professional afgelopen maanden van en bij DELA? Over een ding is hij heel duidelijk; 'de Brabantse gezelligheid van mijn collega’s had ik niet willen missen', aldus Wouter

Werken bij DELA
Persoonlijk verhaal

Persoonlijk verhaal: Jasper van Beers

Jasper van Beers werkt sinds 2017 als recruiter binnen coöperatie DELA. Na een universitaire opleiding Marketing koos de 31-jarige na Rabobank en Welten voor DELA als werkgever. Iets wat Jasper enorm intrigeert is het menselijk brein bij het maken van beslissingen. Het maken van echte verbinding met mensen en het achterhalen van wat hen drijft in hun keuzes, vindt hij het mooiste wat er is.

Innovatie
IT

Ilja Nelen over zijn werk als test engineer bij DELA

Informatietechnologie is binnen DELA het snelst groeiende vakgebied. Als innoverende verzekeraar en uitvaartorganisatie zetten we dan ook vol in op hoogstaande IT. Daarbij gaat de ontwikkeling van software hand in hand met het testen daarvan. En voor dit mensenwerk zijn we structureel op zoek naar nieuwe test engineers, zoals wij ze noemen.

Lecture
Inspiratiesessie

DELA Lecture: High Performance

Hoe worden mensen, teams en organisaties nog succesvoller? In deze vermakelijke, fascinerende en misschien ook wel confronterende lecture deelt Paul praktische en creatieve ideeën om meer initiatief te nemen en de lat aanzienlijk hoger te leggen. Gebaseerd op diepgaande kennis en uitgebreide ervaring in de praktische zakelijke toepassingen van gedragspsychologie, neurowetenschappen en vooral gezond verstand.

Werken bij DELA
Persoonlijk verhaal

‘Sta zelf aan het roer van je carrière’

Collega Kee startte als teammanager Backoffice binnen DELA, om niet lang daarna de verzekeringskant van de coöperatie te verwisselen voor de sector Uitvaartdiensten. Kee Ceelen: ‘Ik had nooit gedacht aan een leidinggevende functie binnen een crematorium, maar na een dag meelopen was ik verkocht.’ Inmiddels heeft Kee leiding gegeven aan twee crematoria in Tiel en Uden en onlangs startte deze moeder van vier in haar nieuwe rol als adviseur Arbo en Gezondheid in Eindhoven.

Werken bij DELA
Traineeship

Leadership programma bij DELA

In dit unieke traineeship ga je binnen DELA aan de slag met opdrachten op diverse gebieden. Er liggen voldoende kansen en mogelijkheid om echt impact te maken.

Lecture
Inspiratiesessie

DELA Hospitality Inspiratiesessie

Wat is gastvrijheid? Is gastvrijheid te meten? En kun je gastvrijheidsbeleving beïnvloeden? Tijdens deze informele inspiratiesessie geeft Sander Allegro aan de hand van spraakmakende voorbeelden inzicht in onze manier van oordelen wat betreft gastvrijheid.

Lecture
Inspiratiesessie

DELA Lecture: Brainpower

We leven in een snel veranderende omgeving met steeds complexere vraagstukken, waarbij kennis tegenwoordig overal is. Maar hoe gebruik je deze kennis om innovatieve ideeën te creëren of om problemen op te lossen? Tijdens de interactieve lecture “Brainpower” gaat Daphne Feller je leren hoe je door wetenschappelijke en praktische technieken - die zijn afgeleid van hersenonderzoek, organisatiepsychologie en hartintelligentie – jouw (creatief) denkvermogen en prestatievermogen kunt optimaliseren.

Werken bij DELA
Bijbaan

Julia (19) en Frederiek (24) werken in de uitvaartbranche

Werken in de uitvaartbranche is misschien niet de baan waar je als negentienjarige direct aan denkt. Onze collega's Julia en Frederiek vertellen waarom zij juist wel voor de uitvaartbranche hebben gekozen.

IT
Persoonlijk verhaal

Lisa Dekker, test engineer, over haar werk bij DELA

DELA heeft een grote IT-afdeling, met ruim 150 mensen. Uiteraard onderverdeeld in diverse teams, met professioneels in verschillende takken van sport. Lisa Dekker (28) is een van onze test engineers, die ervoor zorgen dat DELA een vertrouwde IT-partner is voor klanten en collega’s.

Werken bij DELA

Een veilige werkplek voor elke medewerker

28 april is door de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) uitgeroepen als jaarlijkse 'Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk'. Deze internationale dag focust op de preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten. We gaan in gesprek met Sanne Vervoort. In haar werk als adviseur arbo en gezondheid binnen onze coöperatie krijgt ze hier dagelijks mee te maken.

Werken bij DELA

‘Een overledene heeft geen privacy. Gek hè’.

De ‘Europese dag van de privacy’ grijpen we aan om stil te staan bij de manier waarop DELA omgaat met (het beschermen) van persoonsgegevens. DELA hecht grote waarde aan de bescherming van uw privacy. Wat betekent dat voor onze leden? Welke gedachte zit er achter ons privacy statement?

Bijbaan
Persoonlijk verhaal

Frederiek (24) verruilde de horeca voor het crematorium

As fijnmalen, rouwbezoeken verzorgen, assisteren tijdens de dienst: werkte ze een jaar geleden nog in de horeca, nu heeft Frederiek van der Heide haar roeping gevonden in de uitvaartbranche. De coronapandemie leidde de Tielse naar crematorium De Linge. Of de bar en het bier niet lonken? ,,Nee, ik blijf hier.

Werken bij DELA

Roos Fleuren, directeur HR over het nieuwe arbeidsvoorwaardenpakket van DELA

“Keuzevrijheid is de rode draad”. DELA heeft vanaf 1 januari 2022 een nieuw arbeidsvoorwaardenpakket. Een pakket dat helemaal bij de tijd is, robuust en toekomstbesteding. Op sommige vlakken misschien zelfs zijn tijd vooruit. Roos Fleuren, onze directeur HR, kan hier alles over vertellen.

Innovatie
IT

Longread: Software die nabestaanden meer keuzevrijheid geeft.

Het ontwikkelen van een eigen drukwerktool was een grote wens, en later bleek een flinke klus. Voor onze IT-mensen, maar ook voor onze uitvaartverzorgers.