DELA uitgeroepen tot Beste Werkgever

Afgelopen donderdag is coöperatie DELA in de jaarlijkse presentatie van Effectory uitgeroepen tot Beste Werkgever van Nederland in de categorie meer dan duizend medewerkers. Het is het tweede jaar dat DELA deelneemt aan het onderzoek naar goed werkgeverschap. Bij DELA is ambitie belangrijk, maar staat de menselijke maat altijd voorop.

In een jaar waarin DELA en Yarden samen verder gingen en er enorme drukte was door oversterfte, is dit een hele mooie prestatie.

Altijd blijven leren

Bas van Gemert is innovatieadviseur binnen DELA’s HR-afdeling. ‘De grote drukte trok soms een zware wissel op collega’s in de uitvaartorganisatie. Hun betrokkenheid is groot en kan soms ook een keerzijde hebben.’ Door die enorme betrokkenheid staan ze altijd klaar voor overledenen en hun families. Heel bijzonder hoe teams gezamenlijk de schouders eronder zetten om ondanks de drukte en oversterfte toch iedereen tijdig een passend afscheid te kunnen geven.’ DELA is ontzettend trots op deze prestatie en keurmerk, maar wil scherp blijven. Volgens Bas kan dat door in alle onderdelen van de organisatie en dienstverlening goed te blijven luisteren. Op die manier kunnen we samen leren en presteren voor leden en klanten.’ Het belang van tevreden en bevlogen medewerkers en hun welzijn is dan ook belangrijk, vindt Bas. ‘Heb oog voor je medewerker en biedt een luisterend oor. Zo kun je het steeds beter doen, zowel voor je medewerker die de drijvende kracht is achter de dienstverlening, als voor leden. Zij verdienen een excellente dienstverlening en dan moet je openstaan voor feedback en ernaar handelen.’

Duurzaam blijven presteren

Bas vertelt dat de behoeften van leden van coöperatie DELA en hun families nog meer centraal komen te staan in de doorontwikkeling van nieuwe producten en diensten. ‘We willen meer voor ze betekenen in het proces voor en na het overlijden. Zo bouwen we aan een steeds sterkere relatie met onze leden.’ Volgens Bas kent de beweging van samen leren naar samen presteren twee kritische bouwstenen. We hebben de kracht van sterke teams en ieders bijdrage daarin nodig om elke dag samen optimaal resultaat voor leden en hun families te behalen. Bouwen aan sterke teams en persoonlijke en professionele ontwikkeling staan centraal.’

Het keurmerk

Jaarlijks reikt Effectory het World-class Workplace-keurmerk uit aan organisaties die boven de landelijke benchmark voor goed werkgeverschap scoren. Deze organisaties met de allerhoogste scores binnen dit keurmerk mogen zich de beste werkgever van Nederland binnen hun categorie noemen.

Afgelopen jaar deed DELA voor het eerste jaar mee aan het grootschalig onderzoek naar goed werkgeverschap, uitgevoerd door Effectory. In dit artikel geeft HR Innovatieadviseur Bas van Gemert meer uitleg over waarom DELA investeert in een onderzoek zoals het  medewerkeronderzoek vanuit Effectory. 

DELA kreeg het World-class Workplace-keurmerk voor de 1000 werknemers uitgereikt van Effectory
Meld je aan voor de job alert en mis nooit meer een interessante vacatures van DELA

Mis nooit meer een interessante vacature

Meld je hier aan voor de job alert!