Onze arbeidsvoorwaarden

DELA is een coöperatie die midden in het leven staat. En dat zie je ook terug in onze arbeidsvoorwaarden. Op alle niveaus binnen de organisatie willen we qua arbeidsvoorwaarden marktconform zijn en daar waar het verantwoord is, willen we bijzonder zijn. We willen onze medewerkers de mogelijkheid geven om hun arbeidvoorwaarden af te stemmen op eigen persoonlijke wensen en behoeften. 

  • Flexibiliteit
  • Zelf keuzes maken
  • Bevorderen vitaliteit
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Werk-privé balans

Het individueel keuzebudget

Het Individueel Keuze Budget geeft je als medewerker de mogelijkheid om je arbeidsvoorwaarden af te stemmen op je persoonlijke wensen en behoeften. Dus in plaats van vaste beloningscomponenten krijg je een budget wat je naar eigen keuze kunt besteden.

Het individueel keuze budget (IKB) bestaat uit 20,25% van het maandsalaris, waarin begrepen het vakantiegeld en de compensatie voor 8,5 bovenwettelijke vakantiedagen.

Individueel Vitaliteits-Budget

DELA vindt het belangrijk dat medewerkers zich vitaal voelen, zichzelf blijven ontwikkelen en de regie nemen over hun eigen duurzame inzetbaarheid. Om dit te stimuleren, krijgt iedere medewerker een Individueel Vitaliteits-Budget. Dit budget kun je besteden aan artikelen of activiteiten ten behoeve van je eigen gezondheid en ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan het nemen van een lidmaatschap bij een sportvereniging of het volgen van een yogacursus.

Thuis- en flexwerken

Werk waar je wilt en wanneer je wilt. Wij beoordelen je niet op je aanwezigheid, maar op wat je voor elkaar krijgt. In veel functies kun je flexwerken en zolang dat redelijk is, regelen we dat samen. Je zult begrijpen dat thuiswerken niet kan als je in een functie werkt waarin je echt aanwezig moet zijn, zoals op een crematorium of een uitvaartcentrum.

Lees al onze verhalen

Duurzaam ondernemen

DELA Fonds Manager Anna-Geertje: ‘Zoek in de Week tegen de Eenzaamheid nog meer verbinding met andere generaties’

‘Met elkaar voor een ander’ luidt de slogan van het in 2007 opgerichte DELA Fonds. Het krijgt in deze Week tegen de Eenzaamheid nog wat extra lading. Door samen iets goed te doen voor een ander geven we het leven namelijk meer betekenis. Anna-Geertje van Eert is manager van het DELA Fonds: ‘Medewerkers van DELA hebben zelf een actieve rol en dragen jaarlijks hun steentje bij in de strijd tegen eenzaamheid, bijvoorbeeld tijdens de DELA Helemaal voor een ander Dag.

Uitvaartverzorging

Medewerker Mix

In onze organisatie werken getalenteerde medewerkers met uiteenlopende achtergronden. Hierdoor ontstaat een schitterende harmonie van vaardigheden en perspectieven. Deze mix maakt ons sterk en brengt ons samen. In dit tweeluik vertellen uitvaartverzorgers Henriëtte Nieskens (60) en Mariska Kavelaar (38) over hun mooie vak.

Uitvaartverzorging

Roger is coöperatieconsulent: ‘Steeds meer mensen willen een voorbespreking’

Hij miste zingeving in zijn oude werk en vond dat twintig jaar geleden wel in zijn baan bij DELA. Vijf jaar lang is Roger Mutsaers (53) uitvaartverzorger en helpt hij nabestaanden bij het vormgeven van de uitvaart. Na vijf jaar maakte hij de overstap en werd hij coöperatieconsulent. Al vijftien jaar helpt hij mensen vanuit deze rol. ‘Ik zie een enorme toename in mensen die een voorbespreking willen en het goed willen regelen. Niet alleen uitvaartwensen, ook het testament en nalatenschap.’

Mis nooit meer een interessante vacature

Stel een job alert in