Uitvaartverzorger bij DELA

Als uitvaartverzorger ben je nauw betrokken bij families en nabestaanden. Binnen de functie ben je o.a. verantwoordelijk voor het organiseren en plannen van de uitvaart. Daarbij luister je goed naar de wensen rondom het afscheid en neemt daarbij de zorg van nabestaanden uit handen. Je staat hen bij en adviseert en geeft samen het afscheid zo vorm, dat jullie na afloop met een goed gevoel terug kunnen kijken.

Een persoonlijk en passend afscheid is voor nabestaanden van groot belang in het verwerken van het verlies. In deze baan krijg je veel verantwoordelijkheid en speelt het persoonlijke contact met de nabestaanden een grote rol.

Betrokken

Je laat pas los als je er 100% zeker van bent dat een vraagstuk is opgelost, of als je weet dat een collega het van je heeft overgenomen. Tussentijds check je bij de desbetreffende collega of alles duidelijk is.

Integer

Je maakt op een positieve manier duidelijk wat je vindt. Je bent in staat om te spiegelen en vraagt dat ook van anderen. Je zorgt ervoor dat afspraken duidelijk zijn en je komt de gemaakte afspraken na. 

Ondernemend

Je zorgt ervoor dat vooraf opgestelde doelen worden gerealiseerd. Een uitvaart verloopt niet altijd zoals je verwacht of gepland had. Dat moet je goed kunnen opvangen door snel te schakelen en te anticiperen op de situatie. 

Vanaf het eerste moment

Jij bent een van de eersten die nabestaanden spreken nadat hun dierbare is overleden. Je luistert naar ze en helpt ze om keuzes te maken voor de praktische onderdelen van het afscheid. Jij bent als het ware de projectmanager van de uitvaart. Uiteraard zorg je er ook voor dat alles binnen budget blijft.  Als de keuzes gemaakt zijn, ga jij de uitvaart plannen. Je bestelt een kist, drukwerk, je reserveert tijd bij het crematorium of een andere locatie en je regelt zaken als volgauto’s. Wat je precies doet ligt aan de wensen van de nabestaanden. En of de overledene thuis wordt opgebaard of bijvoorbeeld in een uitvaartcentrum.

Jij begeleidt de dienst

Bij DELA leidt je verreweg de meeste diensten zelf. Want voor de nabestaanden ben je inmiddels een vertrouwd gezicht. Een steun in deze moeilijke tijd. Jij begeleidt iedereen naar en van het crematorium, begraafplaats of een andere externe locatie. Je ziet erop toe dat alles soepel verloopt en dat je altijd in de buurt van de nabestaanden bent als ze iets nodig hebben.

Flexibel en menselijk

Wat je doet, doe je voor de nabestaanden. Soms hebben zij al veel geregeld, bijvoorbeeld via de digitale middelen die wij ze bieden. Soms weten ze precies hoe het afscheid eruit moet komen te zien. En soms kijken ze naar jou voor de antwoorden op hun vragen. Je moet zelfstandig en flexibel zijn. En natuurlijk goed kunnen organiseren. Het loopt niet altijd zoals je verwacht of gepland had. Dat moet je goed kunnen opvangen.
In de functie van uitvaartverzorger, te vergelijken met de rol van projectmanager, ben je verantwoordelijk voor het organiseren en plannen van de uitvaart
In de functie van uitvaartverzorger, te vergelijken met de rol van projectmanager, ben je verantwoordelijk voor het organiseren en plannen van de uitvaart
In de functie van uitvaartverzorger, te vergelijken met de rol van projectmanager, ben je verantwoordelijk voor het organiseren en plannen van de uitvaart
Example alt text

Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheden

Example alt text

Jouw zakelijke skills inzetten binnen een dienstverlening die er écht toe doet

Example alt text

Een dynamische werkomgeving. Geen dag is hetzelfde

Mis nooit meer een vacature van coöperatie DELA. Meld je hier aan voor de job alert.

Mis nooit meer een interessante vacature

Stel een job alert in