Werken als medewerker verzorging en vervoer, iets voor jou?

Als medewerker verzorging en vervoer, ook wel verzorger en vervoerder genoemd, ben je het visitekaartje van DELA. Samen met een collega ben je één van de eerste gezichten die na een overlijden bij nabestaanden binnenkomt. Je bent voornamelijk ‘on the road’ met de rouwambulance en een collega aan je zijde, maar je helpt ook mee in het uitvaartcentrum of crematorium. Zodra je de drempel bij families over stapt sta je in dienst van de nabestaanden. Je geeft nabestaanden alle ruimte hun verhaal te doen en vertelt op jouw beurt wie je bent en wat zij kunnen verwachten.   

Vacatures medewerker verzorging en vervoer

Als medewerker verzorging en vervoer ben je niet zomaar een chauffeur. Je bent de eerste medewerker vanuit coöoperatie DELA die fysiek contact heeft met de nabestaanden. Je helpt ze letterlijk door de eerste fase. Dit doe je altijd met respect en toewijding. De functie van verzorger en vervoerder is een belangrijk onderdeel van de uitvaartzorg. Je werkt als verzorger en vervoerder nauw samen met betrokken collega’s uit de hele keten, zoals: uitvaartverzorgers, uitvaartleiders, crematorium medewerkers, afscheid voor iedereen.

DELA heeft verschillende locaties verspreid door Nederland. Ontdek de mogelijkheden als medewerker verzorging en vervoer of meld je aan voor onze job alerts. Zo ontvang je elke week nieuwe en voor jou interessante vacatures in jouw mailbox. 

Vergelijkbare functies in de uitvaart

Medewerker verzorging en vervoer

Overbrenging, verzorging en vervoer

Op een intiem en vaak ook emotioneel moment kom je als medewerker verzorging en vervoer binnen bij nabestaanden. In een kort tijdsbestek moet je het vertrouwen zien te winnen aangezien jij de persoon bent die hun dierbare gaat verzorgen en/of overbrengen naar een uitvaartcentrum. Het is belangrijk dat nabestaanden direct een veilig en vertrouwd gevoel krijgen.

Naast vervoerder ben je ook verzorger, ook wel piëteitsvolle verzorging genoemd. Je verzorgt de overledene en zorgt voor de opbaring. Daarmee geef je de nabestaanden een stukje rust. De opbaring is een belangrijke stap binnen de verwerking van het verlies. Dat mag niet worden onderschat, weet ook Veran. ‘Als ik een overledene heb verzorgd, wil ik dat nabestaanden binnenkomen en zeggen: “Oh gelukkig, hij ziet er zo mooi uit. Precies zoals wij hem herinneren. En willen blijven herinneren.”

De verzorging / piëteitsvolle verzorging gebeurt vaak in overleg met de nabestaanden. Daarbij luister je goed naar de wensen, behoeftes en vragen en je stelt ze op hun gemak. Stap voor stap leg je de handelingen uit. Voor families is het erg belangrijk dat overledene er zo uitziet zoals zij hem hebben gekend. Hiervoor geldt dat het ogenschijnlijk kleine dingen zijn waarmee je het verschil maakt.

Onze kernwaarden - BIOS

BIOS staat in het Grieks voor 'leven'. Binnen DELA staat het voor de manier waarop wij met elkaar omgaan. Het zijn onze kernwaarden. Onze Bios-waarden en beloftes: 

✓ Betrokken: we nemen onze verantwoordelijkheid, luisteren en reflecteren. 
✓ Integer: we maken op een positieve manier duidelijk wat we vinden. We zorgen ervoor dat afspraken duidelijk zijn en komen de gemaakte afspraken na.
✓ Ondernemend: we helpen elkaar en zorgen ervoor dat we iedereen te woord staan met raad en daad.
✓ Scherp: we behandelen elkaar zoals we zelf ook behandeld willen worden

Flexibele arbeidvoorwaarden

Wij geloven in de keuzevrijheid en zeggenschap voor onze collega's, ook als het om arbeidsvoorwaarden gaat. Het individueel vitaliteitsbudget is hier een goed voorbeeld van. Elke medewerker, ongeacht functie of werktijden, ontvangt hetzelfde bedrag voor beweging, eigen vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. We stemmen de arbeidvoorwaarden af op de verschillende levensfasen van onze medewerkers

Mis nooit meer een vacature van coöperatie DELA. Meld je hier aan voor de job alert.

Mis nooit meer een interessante vacature

Stel een job alert in met jouw persoonlijke voorkeur functies en locaties. Zodra er een nieuwe vacature beschikbaar is die voldoet aan jouw wensen, dan ontvang je van ons het vacature overzicht in jouw mailbox.