DELA heeft vanaf 1 januari 2022 een nieuw arbeidsvoorwaardenpakket. Een pakket dat helemaal bij de tijd is, robuust en toekomstbesteding. Op sommige vlakken misschien zelfs zijn tijd vooruit. Roos Fleuren, onze directeur HR, kan hier alles over vertellen.

“De rode draad is meer keuzevrijheid, inspelend op de behoeften van huidige en toekomstige generaties. Een goed voorbeeld daarvan is dat onze medewerkers nu zelf kunnen bepalen wanneer ze hun vakantiegeld laten uitbetalen.”

Goed werkgeverschap

De naam DELA staat voor Draagt Elkanders Lasten. “Onze leden vormen het hart van onze coöperatie”, legt Roos uit. “En onze medewerkers vormen de drijvende kracht achter die coöperatie. Met als gemene deler dat zij intrinsiek gemotiveerd zijn om het goede te doen. Betrokken, integer en ondernemend.”

Vanuit die filosofie benadert DELA elke uitdaging, zoals in dit geval de nieuwe arbeidsvoorwaarden. “Met ons huidige pakket hadden we nog jaren door kunnen gaan, maar we vinden het belangrijk om in te spelen op de nieuwe wensen van (potentiële) medewerkers. Goed werkgeverschap betekent het aanbod afstemmen op persoonlijke wensen en behoeften, met oog op een positieve medewerkersbeleving. Dat betekent ook de medewerkers zelf betrekken in het proces. Iedereen heeft kunnen meedenken en meepraten over dit nieuwe pakket. Rekening houdend met alle ontwikkelingen die binnen en buiten DELA gaande zijn, van digitalisering tot duurzaamheid.”

Levende bewijs

In het licht van die ontwikkelingen vindt DELA het belangrijk dat medewerkers bereid zijn zichzelf klaar te stomen voor wat de toekomst brengt. “Wij willen dat mensen zich blijven ontwikkelen, zodat ze duurzaam kunnen presteren. Die ontwikkeling faciliteren we, en voor wie zelf het heft in handen neemt, is hier van alles mogelijk. Vertrouwen hoef je bij ons bovendien niet te verdienen, dat krijg je vanaf de eerste dag. En iedereen doet ertoe; waar je ook werkt bij DELA of wat voor werk je ook doet.”
Roos spreekt uit ervaring. Ze is het levende bewijs van de mogelijkheden bij DELA; in 2001 begon ze als marketeer, stapte over naar juridische zaken, volgde een studie rechten naast haar werk, zette de juridische afdeling op en sinds april 2020 is ze directeur HR. Haar carrièreverloop binnen deze organisatie – met ruim 2.000 medewerkers – laat ook zien wat een brede en moderne werkgever DELA is. Een aspect dat Roos graag benadrukt.
“De meeste mensen kennen ons vooral van ons werk in de uitvaartbranche, maar wij hebben nog veel meer interessante functies, bijvoorbeeld op het gebied van data en IT, of in meer financiële en juridisch gerichte vakgebieden. Als ik vertel dat onze IT-afdeling uit 125 medewerkers bestaat, zie je mensen echt met de ogen knipperen” .

Meer keuzevrijheid en passend bij levensfase

Terug naar het nieuwe arbeidsvoorwaardenpakket, waarin keuzevrijheid centraal staat. Roos noemde al het vakantiegeld, ander voorbeeld is het individueel vitaliteitsbudget. “Dat bedrag is voor iedereen hetzelfde, of je nu fulltime directeur bent of parttime bij het klantcontactcenter werkt. Op die manier willen we stimuleren dat mensen in beweging komen en zich inzetten voor hun eigen vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Van dat bedrag mag je ook iets doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren, eventueel buiten onze eigen organisatie. Is jouw droom om het onderwijs in te gaan? Dan kun je een deel van het budget daarvoor gebruiken." 

Een ander belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van het nieuwe pakket was dat de arbeidsvoorwaarden aansluiten bij de levensfase van alle medewerkers. “Denk aan de mogelijkheid om een sabbatical op te nemen, deels betaald, welteverstaan. En we hebben ons zorgverlofpakket uitgebreid, waarbij we een samenwerking zijn aangegaan met Fello. Bij Fello kunnen medewerkers die naast hun werk aan mantelzorg doen terecht voor praktische hulp en begeleiding. Bij ons werken namelijk best veel mensen die ook nog mantelzorger zijn voor iemand in hun naaste omgeving.”

Extra vrije dagen en nieuwe pensioenregeling

Vanuit de gedachte om iets voor andere mensen te betekenen, heeft DELA de ‘helemaal voor een ander-dag’ in het leven geroepen, een extra vrije dag om vrijwilligerswerk te doen. Maar even aan jezelf denken, is soms ook hard nodig. Daarom krijgen medewerkers ook nog een extra vrije dag om helemaal aan zichzelf te besteden, de ‘helemaal voor jezelf-dag’. “Verder willen we graag dat oudere medewerkers de laatste vijf jaar van hun werkende leven op een vitale manier kunnen doorwerken. Daarvoor hebben we een beleid ingesteld dat ze 80% van hun huidige arbeidsovereenkomst mogen werken tegen 85% van hun huidige loon én met 100% pensioenopbouw.”
Alles bij elkaar is Roos ervan overtuigd dat het nieuwe arbeidsvoorwaardenpakket DELA als werkgever nóg aantrekkelijker maakt dan daarvoor. “Ik hoor altijd dat mensen blij zijn met de arbeidsvoorwaarden die wij hebben. Dat dit allemaal kan bij DELA. En zo is het ook!”

DELA
Voor Elkaar.

Bij DELA doe je ertoe. We staan midden in het leven en zetten áltijd een stap extra. Gedreven door passie halen wij het maximale uit het leven, zowel zakelijk als privé. Bij ons krijg je vanaf dag één het vertrouwen. Als coöperatie staan we midden in de maatschappij. We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid daarom ook serieus, zodat we de aarde zo schoon en eerlijk mogelijk doorgeven aan volgende generaties. Dat betekent dat we zorgen dat we onze CO2 footprint verlagen, zuinig zijn met grondstoffen én dat we ook op sociaal vlak onze bijdrage leveren. Zo zetten wij ons actief in voor goede doelen en krijgt elke werknemer elk jaar één dag om zich in te zetten voor een goed doel naar keuze. Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen DELA?

DELA heeft een nieuw arbeidsvoorwaardenpakket. Een pakket dat helemaal bij de tijd is en toekomstbesteding. En misschien zelfs zijn tijd vooruit.
Meld je aan voor de job alert en mis nooit meer een interessante vacatures van DELA

Mis nooit meer een interessante vacature

Meld je hier aan voor de jobalert!