Concentratie tijdens hybride werken

Mails, appjes, banners, pushberichten, trending topics en sociale media, het is tegenwoordig moeilijker dan ooit om je langer dan een paar minuten onafgebroken te concentreren. Is dat een probleem? Ja, want concentratie is onmisbaar om creatief en productief te kunnen werken. Tijd voor de wetenschap om met antwoorden te komen.

Tijdens de online sessie: concentratie tijdens hybride werken laat Stefan van der Stighel zien hoe concentratie werkt, maakt duidelijk hoe we ons werkgeheugen soms verkeerd gebruiken en legt de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit. Maar bovenal geeft hij technieken waarmee je je concentratie langer vast kunt houden, zowel tijdens thuiswerken als op kantoor.

Dit evenement is verlopen - Donderdag 27 oktober 15:30 - 16:30 uur

Agenda

  • Korte introductie
  • Lecture door Stefan van der Stigchel
  • Vragen ronde

Over Stefan van der Stigchel

Aandacht expert en cognitief psycholoog Stefan van der Stigchel doet onderzoek naar waarneming en aandacht; hoe mensen hun aandacht verdelen en hoe bepaalde dingen onze aandacht trekken. Hij schreef over dit onderwerpen verschillende boeken, zoals: 'Zo werkt aandacht' (2015), Concentratie (2018) en 'Grip op je aandacht (2020). 

Hij is hoogleraar Cognitieve Psychologie bij de afdeling Experimentele Psychologie van de Universiteit Utrecht en hoofdonderzoeker van de onderzoeksgroep AttentionLab.

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit evenement. 

Meld je aan

DELA evenementen

Maak kennis met DELA. Graag ontmoeten we jou op een van onze (online) evenementen. Bekijk het overzicht van de verschillende evenementen, webinars en inspiratiesessies. Ontdek DELA en laat je inspireren.

Mis nooit meer een interessante vacature

Meld je hier aan voor de job alert!