Projectmanager Geoffrey over de integratie van Yarden IT

Sinds deze zomer hoort Yarden bij DELA. Een overname waarmee wij de leden van Yarden de zekerheid en continuïteit van onze coöperatie kunnen bieden. Maar ook een overname die niet over een nacht ijs gaat. Het echte werk begint tenslotte pas nadat de handtekeningen zijn gezet. Denk in deze tijden van verregaande digitalisering alleen al aan de integratie van IT. Wat komt daar zoal bij kijken? Hoe behoud je het overzicht tijdens zo’n grootscheeps traject? En: hoe staat het ervoor?

Als projectmanager IT is Geoffrey Verbeeten (40) een van de drijvende krachten achter de integratie van Yarden, waarmee DELA een miljoen verzekerden, ruim vierhonderd medewerkers en grofweg veertig locaties rijker is. “Deze integratie is echt een samenspel met de business, omdat IT overal in verweven is.”  

Snel een goed beeld

Het doel is de gehele integratie van Yarden in 2022 te voltooien. “Onder die druk was het belangrijk snel een goed beeld te krijgen van bestaande systemen en applicaties, en welke partijen die beheren”, vertelt Geoffrey. “Naast integratie op IT moet er natuurlijk nog veel meer gebeuren, denk aan verzekeren, inkoop, finance en personeel. Al die ‘werkstromen’ samen vormen de basis van de volledige integratie. Nog steeds komen we om de week met alle werkstromen bij elkaar om er zeker van te zijn dat we allemaal structureel op de hoogte zijn van elkaars uitdagingen.” 

Uitdagingen

Om de integratie succesvol te laten plaatsvinden, schakelde het projectteam – waarvan ook Yarden IT deel uitmaakte – de hulp in van verschillende interne IT-teams. “Die samenwerking brengt de nodige uitdagingen met zich mee, omdat hun werkprogramma’s (agile) zijn afgestemd op werken in kwartalen, terwijl wij in een groter geheel denken om te zorgen dat aan het einde van het jaar bepaalde zaken zijn afgerond. Daarom moesten we bepaalde onderwerpen die we normaal gesproken voor IT-teams zijn bestemd, toch naar het projectteam halen.” 

Flinke klus

Anno juni 2022 staat de integratie er volgens Geoffrey goed voor. “We hebben alle vorderingen haarscherp in beeld, zoals de contracten van Yarden met alle verschillende leveranciers. Daar zijn we nu – samen met inkoop - afspraken mee aan het maken. Verder hebben we onze actiepunten voor het restant van dit jaar op een rijtje gezet, zoals de overname van het beheer van een aantal pakketten die we komend jaar blijven gebruiken en het organiseren van de supportorganisatie, zoals de helpdesk.” 

Grote uitdagingen zijn er ook nog, bijvoorbeeld bij het klantcontactcentrum van Yarden. “Dat werkt met een heel ander telefonieplatform dan bij DELA. Vanuit de business moeten daar nog keuzes gemaakt worden. Daarnaast is de uitdaging op IT-gebied de uitrol van enkele honderden DELA-werkplekken op de Yarden-locaties, bij de crematoria en uitvaartcentra. Dat belooft nog een flinke klus te worden.”    

Goed op weg

Ander groot aandachtspunt is de voorbereiding op het standaardiseren van de Yarden-vestigingen op IT-gebied. “Dit gaat voornamelijk in 2023 plaatsvinden. Maar we gaan op netwerkgebied alvast voorbereidingen treffen die in het laatste kwartaal van dit jaar starten, met een doorloop naar 2023. Het doel? Voor alle Yarden-vestigingen een basis creëren, waarop we al die vestigingen kunnen standaardiseren qua netwerk, werkplekken en telefonie. Een enorme opgave, want het gaat bij elkaar om meer dan veertig vestigingen.”  

Vol optimisme kijkt Geoffrey vooruit naar de slotfase van de integratie. “Natuurlijk staan we nog voor een aantal uitdagingen, terwijl er veel druk op staat om de integratie af te ronden. We zijn goed op weg, maar zijn er zeker nog niet! Maar iedereen zit er proactief in en dat helpt ons om de rest van dit jaar en in 2023 de focus te houden op het eindresultaat: een succesvolle integratie!” 

DELA
Voor Elkaar

Steeds meer van onze dienstverlening wordt digitaal. Onze leden vragen daarom en waarderen de oplossingen die wij ze bieden. In onze branche ligt - misschien nog wel meer dan bij andere - de aandacht op betrouwbaarheid, continuïteit en veiligheid. En op “persoonlijk”. Want je zult begrijpen dat – bij een organisatie als de onze – onze oplossingen niet mogen voelen als digitale loketten. Informatietechnologie is een groot en belangrijk onderdeel van onze strategie.

Geoffrey Verbeeten is een van de drijvende krachten achter de integratie van Yarden. “Deze integratie is echt een samenspel met de business, omdat IT overal in verweven is.”
Meld je aan voor de job alert en mis nooit meer een interessante vacatures van DELA

Mis nooit meer een interessante vacature

Meld je hier aan voor de job alert!