Een hoog presterend stel hersenen. Hoe je stress voor je kunt laten werken

Julia (19) maakt overledenen op

Werken in de uitvaartbranche is misschien niet de baan waar je als negentienjarige direct aan denkt. Onze collega's Julia en Frederiek vertellen waarom zij juist wel voor de uitvaartbranche hebben gekozen.

Wanneer haar opa op haar vijftiende overlijdt, is Julia er zeker van: zij wil later de uitvaartbranche in. Nu begeleidt ze nabestaanden die afscheid nemen van hun overleden dierbare, helpt ze in het crematorium en doet ze de verzorging van overledenen. Ze werkt sinds haar achttiende in een uitvaartcentrum in Den Bosch en volgt de opleidingen uitvaartverzorging en piëteitsvolle verzorging (het verzorgen van overleden mensen).

Benieuwd wat DELA jou nog meer te bieden heeft?

Ben jij op zoek naar een flexibele bijbaan, of een job waarmee je fijn bijverdient én op belangrijke momenten het verschil maakt. Een baan waarin je veel leert en echt iets betekent voor anderen. Wij hebben verschillende leuke bijbanen in de horeca, verspreid over heel Nederland.

“Ik vermaal botresten en bedien de crematoriumovens”. Frederiek (24) werkt in een crematorium.

Toen Frederiek haar baan in de horeca kwijtraakte, vond ze een tijdelijke baan in de koffiekamer van het crematorium in Tiel. Uit nieuwsgierigheid liep ze een dag mee met haar collega’s in het crematorium en sindsdien is ze niet meer weggegaan.

Mis nooit meer een interessante vacature

Stel een job alert in