Aan de slag bij uitvaartdiensten

Bij onze coöperatie doe je betekenisvol werk. Momenteel zijn er ruim 675 collega’s werkzaam binnen verschillende uitvaartdiensten, verspreid over ongeveer 70 uitvaartcentra en crematoria in heel Nederland. Dagelijks ontvangen we ruim 5.000 gasten en doen we er alles aan om hen een warm welkom te geven. De werkzaamheden binnen de hele keten variëren van leidinggeven aan een team, het overbrengen, verzorgen en cremeren van overledenen, aula- en horecawerkzaamheden tot het ontvangen van gasten en nabestaanden om bijvoorbeeld asbestemming te bespreken.

Betrokken

Je laat pas los als je er 100% zeker van bent dat een vraagstuk is opgelost, of als ik weet dat een collega het van je heeft overgenomen.

Integer

Je maakt op een positieve manier duidelijk wat je vindt. Je bent in staat om te spiegelen en vraagt dat ook van anderen. Je zorgt ervoor dat afspraken duidelijk zijn en komt de gemaakte afspraken na.

Ondernemend

Je zorgt ervoor dat vooraf opgestelde doelen worden gerealiseerd. Een uitvaart verloopt niet altijd zoals je verwacht of gepland had. Dat moet je goed kunnen opvangen door snel te schakelen en te anticiperen op de situatie.

Overbrenging, verzorging en vervoer

Als Medewerker overbrenging, verzorging en/of vervoer bij DELA ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van rouwbezoeken, het verzorgen van overledenen en het vervoeren van overledenen naar uitvaartcentra van DELA. De helft van je werkweek ben je bezig met de werkzaamheden in het uitvaartcentrum, de andere helft pak je de taken op omtrent het vervoer van overledenen.

In het uitvaartcentrum verzorg je de overledene of begeleid je de nabestaanden met de verzorging. Van tevoren lees je het dossier van de overledene goed door, zodat je weet wat de wensen zijn van de nabestaanden. Je begeleidt familieleden bijvoorbeeld met het voorzichtig wassen en aankleden van de overledene. Soms zijn verzorgingen zonder de nabestaanden. In dat geval komen ze tijdens een rouwbezoek langs: dan ontvang je de nabestaanden en begeleid je ze.

Als je op vervoer ingedeeld bent, verzorg je de overledene op het overlijdensadres of bij nabestaanden thuis. Daarnaast vervoer je overledenen van het overlijdensadres naar het uitvaartcentrum.

Werken in een crematorium of uitvaartcentrum

Als Medewerker Crematorium bij DELA ben je verantwoordelijk voor alle taken die bij een crematie komen kijken. Voorafgaand aan een dienst neem je het draaiboek door en test je het beeld en geluid in de aula; jij bent hier het aanspreekpunt voor tijdens een dienst. Verder bedien je de crematieoven en ontferm je je - zeer nauwkeurig - over de asbewerking. Daarnaast heb je memento-afspraken met nabestaanden over de as van de overledene.

Als je in een crematorium met uitvaartcentrum werkt, dan kan de overledene daar enkele dagen voor de dienst naartoe worden gebracht. Daarmee ben je ook verantwoordelijk voor de verzorging van de overledene, soms in het bijzijn van nabestaanden. Als de nabestaanden op rouwbezoek komen tijdens deze dagen, dan bereid je dit voor. Je baart de overledene op in de familiekamer en zet koffie en thee klaar.

De exacte samenstelling van je takenpakket hangt af van de omvang van het crematorium en de eventuele aanwezigheid van een uitvaartcentrum.
Example alt text

Veel variatie in werkzaamheden. Geen dag is hetzelfde

Example alt text

De garantie dat je twee weekenden per maand vrij bent

Example alt text

Van betekenis zijn op momenten dat je er echt toe kan doen

Mis nooit meer een interessante vacature

Stel een job alert in