DELA heeft een grote IT-afdeling, met ruim 150 mensen. Uiteraard onderverdeeld in diverse teams, met professioneels in verschillende takken van sport. Lisa Dekker (28) is een van onze test engineers, die ervoor zorgen dat DELA een vertrouwde IT-partner is voor klanten en collega’s.
Na haar studie biomedische technologie aan de TU in Eindhoven wilde Lisa graag betekenisvol werk doen. Voor mens en maatschappij. “Dat ligt ook wel in lijn met mijn studie, waarin ik vooral ontdekte dat ik het werken met software heel erg leuk vind. Niet het van de grond opbouwen, maar het testen van dat werk. Het controleren op de kwaliteit. Dat leek het beste bij me te passen en dat is ook gebleken.”

Hoogstaande IT

DELA kwam op haar pad via een recruiter. “Eerst dacht ik, tja, uitvaarten… Maar mijn zus, ook een recruiter, reageerde meteen heel enthousiast. Zij hoorde alleen maar goede verhalen en wees me op het feit dat DELA drie keer op rij is uitgeroepen tot Great Place to Work. Het klonk allemaal heel goed, als een sociale en leuke werkgever. En ook nog eens in het centrum van Eindhoven, waar ik graag wil blijven wonen en werken.”

Bijna twee jaar later kan Lisa bevestigen dat haar verwachtingen ruimschoots zijn waargemaakt. “DELA is een heel leuk en innoverend bedrijf, met hoogstaande IT. En we werken in een platte werkstructuur, met volop mogelijkheden. Er wordt ook echt naar je geluisterd als je ideeën hebt. Daar heb ik nog een heel recent voorbeeld van.”

Goed dat je dit hebt gezien

Lisa werkt in het datawarehouse team en had behoefte aan verdere verdieping en verbetering, om de kwaliteit van testen naar een nog hoger niveau te tillen. “Ik heb toen gevraagd of we voor ons team een coach mochten aantrekken, voor speciale trainingssessies. En dat kon! Echt super dat dit gewoon geregeld kon worden, want goedkoop was het niet. Om maar even aan te geven wat er mogelijk is wanneer je initiatief toont. Dat werkt stimulerend voor iedereen.”

In haar werk vindt Lisa het heerlijk om de switch te maken tussen technische werkzaamheden (zoals testscripts schrijven) en het borgen van de kwaliteit, in afstemming met collega’s van ‘de business’ en met ontwikkelaars. “Zo zorgen we ervoor dat opgeleverde producten en diensten voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Het is dan leuk wanneer iets dat je test, correct is. Maar het is zeker ook leuk als ik bugs ontdek, zodat die weer opgelost kunnen worden. Developers zijn tenslotte ook maar mensen, haha. Het prettige is dat we hierin echt samen optrekken. De manier waarop onze feedback wordt ontvangen, is ook altijd positief. Goed dat je dit hebt gezien, zeggen ze dan. Een hele gemoedelijke samenwerking dus. En wanneer een proces na de volgende test dan helemaal automatisch werkt, word ik daar wel gelukkig van!”


IT-bedrijf met maatschappelijke betekenis

Gelukkig wordt ze ook van de secundaire arbeidsvoorwaarden bij DELA. “Die zijn niet verkeerd! We krijgen een Individueel keuze budget (IKB), dat in totaal 19,2% van je maandsalaris bedraagt en een vitaliteitsbudget. Wat ik persoonlijk ook heel fijn vind, is het coachingstraject waarvan ik gebruik mocht maken in de coronatijd, toen ik even wat minder lekker in mijn vel zat. Aan dat soort dingen merk ik dat DELA er echt is voor zijn medewerkers. Verder is het ook gewoon een gezellig en sociaal bedrijf, met – zodra het weer kon - borrels, evenementen en activiteiten buiten werk.”
Typerend voor de werksfeer bij DELA vindt Lisa de betrokkenheid en loyaliteit van de medewerkers. “Je merkt dat iedereen echt zijn beste beentje voorzet om goed werk af te leveren. We steken elkaar allemaal aan, heb ik het idee. Het motto van DELA is niet voor niets Voor elkaar; dat dragen we ook met z’n allen uit. Er hangt gewoon een ontzettend gezellige, ondernemende en innovatieve sfeer. Dat maakt DELA een mooie organisatie om voor te werken, een tof IT-bedrijf.”

Word jij Lisa’s nieuwe collega?

Wat houdt het werk als test engineer concreet in? Welke verantwoordelijkheden krijg je en welke competenties heb je daarvoor nodig? Welke arbeidsvoorwaarden bieden we jou?

DELA
Voor Elkaar

Bij DELA doe je ertoe. We staan midden in het leven en zetten áltijd een stap extra. Gedreven door passie halen wij het maximale uit het leven, zowel zakelijk als privé. Bij ons krijg je vanaf dag één het vertrouwen om te doen waar jij goed in bent. Als coöperatie staan we midden in de maatschappij. We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid daarom ook serieus, zodat we de aarde zo schoon en eerlijk mogelijk doorgeven aan volgende generaties. Dat betekent dat we zorgen dat we onze CO2 footprint verlagen, zuinig zijn met grondstoffen én dat we ook op sociaal vlak onze bijdrage leveren. Zo zetten wij ons actief in voor goede doelen en krijgt elke werknemer elk jaar één dag om zich in te zetten voor een goed doel naar keuze. Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen DELA?

Meld je aan voor de job alert en mis nooit meer een interessante vacatures van DELA

Mis nooit meer een interessante vacature

Meld je hier aan voor de job alert!