Marius Hoogeveen over de meerwaarde van Young DELA

Hij wilde graag de ‘jongeren’ binnen DELA met elkaar verbinden, op sociaal en professioneel gebied. Daarom startte Marius Hoogeveen (30) een paar jaar geleden het initiatief Young DELA, samen met collega Lisan Kroot. “We zijn veel meer dan een borrelclub en proberen een mooie balans te vinden in het type activiteiten dat we organiseren.”

Marius is sinds twee jaar projectmanager bij het klantcontactcentrum. Daarvoor werkte hij als trainee op verschillende afdelingen van onze organisatie. “De gemiddelde leeftijd hier was 48 jaar, dus ik had tijdens mijn werk vooral contact met oudere collega’s. Heel leuk en leerzaam, maar ik had ook wel behoefte aan leeftijdsgenoten om me heen. Zo is het idee ontstaan voor Young DELA.”

Connectie zoeken

Young DELA richt zich op collega’s t/m 35 jaar binnen de hele organisatie. “Ik zeg altijd bewust binnen héél DELA, dus mensen van het hoofdkantoor én vanuit alle locaties in het land; we werken tenslotte allemaal bij DELA en maken dezelfde fases door. Dan is het leuk om elkaar op te zoeken, nieuwe mensen te leren kennen en gezellige dingen te doen met elkaar.” Het doel is een community creëren die niet alleen deze jonge mensen met elkaar verbindt, maar ook optrekt met de rest van de organisatie. “Daar willen we in de toekomst meer activiteiten op richten”, benadrukt Marius, “juist om die connectie op te zoeken en elkaar te inspireren.” 

Keiveel energie

Sinds de oprichting heeft Young DELA tal van activiteiten georganiseerd, zowel fysiek als (vanwege corona) online. “Onze eerste activiteit was een pubquiz in de Stadsbrouwerij Eindhoven, vlak bij ons hoofdkantoor. Een aantal collega’s had keiveel energie gestoken in een speciale DELA-quiz, met meerdere rondes. Dat was een daverend succes, met ruim vijftig deelnemers! Onze meest recente activiteiten zijn een tennistoernooi en een digitaal open podium, waarbij collega’s inspirerende presentaties hebben gehouden over hun werk bij DELA. De onderwerpen liepen uiteen van uitvaartverzorging tot beleggingen.”

Naast alle activiteiten proberen Marius en zijn medecommissieleden ook collega’s met elkaar te verbinden via platforms als Whatsapp en Sharepoint. “Op die manier willen we ook het informele contact stimuleren, in de zin van spontane oproepen voor een borrel buiten werktijd, of een potje padel. Zo proberen we steeds meer een community te creëren, waarin we ook leuke momenten met elkaar delen. Door dit soort dingen gaat Young DELA nog meer leven in onze organisatie.”

Vrijheid, verbinding en ondernemerschap

Zijn werk voor Young DELA geeft Marius veel energie. “Ik merk dat ik het heel leuk vind om mensen met elkaar te verbinden, om te zien dat mensen lol beleven aan wat wij organiseren. Het voelt ook een beetje als ondernemen, omdat we met ons eigen budget kunnen verzinnen en uitvoeren wat we willen. Daar kan ik me helemaal in uitleven. Die combinatie van vrijheid, verbinding en ondernemerschap spreekt mij heel erg aan.”

Ook voor zijn persoonlijke ontwikkeling heeft deze ‘nevenactiviteit’ hem veel gebracht. “Ik sta nu meer open voor andere mensen. Dankzij Young DELA ben ik uit mijn comfortzone gestapt en spreek ik sneller mensen aan, gewoon om ze te leren kennen. Hiervoor was ik bij borrels meer geneigd alleen met directe collega’s te praten, omdat ik het toch wel spannend vond om op onbekende mensen af te stappen. Maar als je activiteiten organiseert, moet je wel. En ik vind het nu ook leuk om een praatje te houden voor een groep mensen. Ik stap nu veel sneller dan vroeger het podium op.”

Mee met de tijd

Met zijn dertig jaar behoort Marius zelf nog vijf jaar tot ‘de doelgroep’ van Young DELA, waarvan hij hoopt dat het binnen afzienbare tijd wordt geformaliseerd en een algemeen bekend fenomeen wordt binnen de hele organisatie. “Waar iedereen enthousiast van wordt”, voegt hij toe. “En dat meegaat met zijn tijd. Het moet geen herhaling van zetten worden, met telkens dezelfde activiteiten. Het ideale scenario is dat er elk jaar een andere groep jonge medewerkers aan het roer staat van Young DELA. Zodat er steeds weer nieuwe ideeën ontstaan en iedereen vol energie en enthousiasme mee blijft doen met alle activiteiten. Dat vind ik een mooi vooruitzicht!”

YOUNG DELA

Bij Young DELA delen we positieve ervaringen en waardevolle kennis met elkaar, creëren we connecties door het hele bedrijf heen en beleven we bovendien veel plezier. We organiseren verschillende activiteiten. Denk hierbij aan kennisverbreding, borrels, vermaak en sport. Ons streven? Eens in de 2 maanden een leuke activiteit. Daarnaast kan je ook zelf het initiatief kan nemen om een activiteit te organiseren. Young DELA is van iedereen.

Meld je aan voor de job alert en mis nooit meer een interessante vacatures van DELA

Mis nooit meer een interessante vacature

Meld je hier aan voor de job alert!